Muren injecteren Antwerpen

Muren injecteren Antwerpen

Deze vochbestrijding techniek is een heel effectieve en goedkope manier om opstijgend vocht te bestrijden. Hierbij wordt er een chemische stof in de muur gespoten, die een barrière vormt tegen opstijgend vocht. In dit artikel zullen we u meer info geven over het injecteren van muren Antwerpen.

Wat is opstijgend vocht?

opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een heel vervelend probleem dat veroorzaakt wordt door het ontbreken van een waterkering of een slecht geplaatste waterkering. Meestal komt dit bij ouderen huizen voor die nog een waterkering op basis van vilt papier hebben. Maar tegenwoordig komt dit fenomeen ook meer en meer voor bij nieuwe huizen door fouten in de waterkering.

Opstijgend vocht kan heel ambetante gevolgen hebben:

  • Schimmels: Schimmelvorming in huis kan voor verschillende gezondheidsklachten zorgen. Schimmels groeien graag op vochtige muren.
  • Muurafwerking komt los: De muurafwerking, verf, pleisterwerk en behang kunnen loskomen door het opstijgend vocht.
  • Geurhinder: Door het vocht kan er een heel muffe geur in de woning ontstaan.
  • Schade aan de constructie van de woning: Alle vochtproblemen beginne klein met een muffe geur, kleine schimmelvorming en vochtplekken. Laat je het vochtprobleem onbehandeld dan zal deze de constructie van de woning beginnen aantasten. Denk maar aan de muur die poreuzer wordt en zijn stevigheid verliest.

Hoe gaat het injecteren van muren Antwerpen in zijn werk?

werking injecteren muren

Eerst en vooral worden er in de aangetaste muur gaten geboord over de volledige lengte. Die gaten moeten een 3-tal cm boven de vloerpas geboord worden met een tussenafstand van 10-15 cm. Hoeveel gaten er nodig zijn hangt af van het gebruikte injectiemiddel en uit welke materialen de muur samengesteld is.

Eenmaal de benodigde gaten geboord zijn, wordt er door middel van een drukvat en kleine buisjes het product in de muur gespoten. Doordat dit onder druk wordt gedaan zal het product optimaal in de stenen en het metselwerk worden geabsorbeerd. Daar zal het product uitzetten en een chemische barrière tegen het vocht vormen.

Indien de vochtige muur over een spouw beschikt, is het aan te raden om zowel de binnen als buiten muur te injecteren tegen het vocht. Zo ben je helemaal zeker dat het vocht probleem volledig opgelost is.

Heel belangrijk! Na het injecteren moet de muur meestal opnieuw bekleed worden. Het bekleden van de muur gaat enkel wanneer de muur volledig uitgedroogd is. Hoelang een muur moet drogen hangt af van de dikte van de muur en van welk materiaal er in de muur gebruikt is. Hier is een handige tip om te weten hoeveel maanden het duurt voor de muur volledig uitgedroogd is:

Dikte van de muur in cm/2 = aantal maanden dat een muur minimum nodig heeft om te drogen.

Je kan de muur ook een handje helpen bij het uitdrogen. Kap het pleisterwerk weg tot waar de muur niet meer vochtig is. Zo kan de lucht beter aan de vochtige muur en zal deze gemakkelijker drogen. Ook kan je een ontvochtiger in de ruimte gebruiken om het vocht uit de lucht te halen. Hoe droger de lucht hoe sneller er vocht aan de muur onttrokken wordt.

Hoe kies je het juiste vochtwerend middel?

vochtwerend middel

Er bestaan heel veel verschillende vochtwerende middelen. Je hebt vloeibare middelen en middelen in de vorm van een gel. Het grote verschil tussen beide is dat gel meestal sneller werkt dan vloeibare middelen. Welke soort je best gebruikt is afhankelijk van het type muur en hoe erg het vocht probleem is.

Het is heel belangrijk als je de prijzen van vocht experten vergelijkt dat je vraagt met welk product ze werken. Minder bekende producten kunnen goedkoper zijn, maar zijn deze dan wel even goed? Laat je in dit geval adviseren door een vakman. Zo ben je zeker dat er met een kwaliteitsproduct zal gewerkt worden en dat het probleem juist wordt aangepakt.

Kan je zelf een muur injecteren Antwerpen of moet je een vakman inschakelen?

zelf muren injecteren

Als je de uitleg in dit artikel leest, kan het heel gemakkelijk lijken om het zelf te doen. Maar niks is minder waar. Het injecteren van een muur is geen gemakkelijk klus. Er kan van alles mislopen als je het zelf probeert.

  • Je kan het verkeerde middel kiezen
  • Het middel trekt niet diep genoeg in de stenen, want je hebt het juiste materiaal niet om het onder druk in te spuiten.
  • De gaten worden niet diep genoeg geboord.
  • Je gaat ervan uit dat het opstijgend grondvocht is maar eigenlijk is het een ander vocht probleem.
  • Je kijkt de muur niet goed na op beschadigingen en het product kan uit de muur ontsnappen.

Zoals je ziet kan er veel misgaan bij deze klus zelf te proberen. Indien het misgaat dan zal de reparatie nog duurder en moeilijker zijn. Eenmaal er een product in de muur zit, zal dit een nieuw product tegen houden van in de muur te dringen. Het is dus veiliger om het door een vakman te laten doen.

Hou er ook rekening mee als je het zelf wilt doen, dat je veel materiaal zal moeten aankopen dat je maar eenmalig zult kunnen gebruiken. Dit is dus geld in het water gooien, mits deze materialen heel duur kunnen zijn.

Prijs:

prijs muren injecteren

De prijs is van volgende zaken afhankelijk: De dikte van de muur, de grote van het vocht probleem, de gebruikte materialen en het aantal vierkante meter. De gemiddelde prijs start bij 100 euro de lopende meter. Als je voor deze methode kiest, zoek dan vooral eens op of je gemeente geen premie geeft voor vochtbestrijding. Indien je recht hebt op een premie zal de kostprijs al een pak lager liggen.

Laat altijd eerst een gratis vochtonderzoek en offerte maken door een vochtexpert. Mits veel vochtproblemen op elkaar lijken qua gevolgen is het niet altijd gemakkelijk het juiste vochtprobleem te vinden. De vochtexpert zal maken dat je een duidelijke vocht analyse krijgt en dat je weet wat de te volgen stappen zijn om van uw probleem af te raken. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan qua prijs. Hou er ook rekening mee dat vochtproblemen gedekt worden door de brandverzekering, geef het aan en je hebt kans dat uw vochtprobleem vergoed wordt.