Vloerdrainage Antwerpen

vloerdrainage in Antwerpen

De kelder kan op verschillende manieren vochtig worden. Het vocht kan binnen komen langs de vloer, de muur, de klimnaad of scheuren in de muur. Indien er niet tijdig iets aan de vochtproblemen worden gedaan, kunnen deze voor blijvende schade in de kelder zorgen. Gelukkig zijn er voldoende methodes om uw kelder waterdicht te maken. Eén van deze methoden is vloerdrainage. Hoe dit in zijn werk gaat zal ik jullie uitleggen.

Wanneer is vloerdrainage Antwerpen de oplossing

Je hebt verschillende oorzaken van vochtige vloeren.

  • Insijpelend vocht: Wanneer het grondwater langs de muren insijpelt en zo tot op de vloer loopt. In dit geval is het beter om de kelder opnieuw te bekuipen of een randdrainage te plaatsen.
  • Condensatievocht: Als de luchtvochtigheid in de kelder te hoog is, kan dit condenseren op de koude vloer en zo voor een vochtprobleem zorgen. Dit is op lossen door een goed ventilatiesysteem te plaatsen in de kelder. Lucht circulatie zal maken dat de luchtvochtigheid daalt en de kelder uitdroogt.
  • Opstijgend grondvocht langs de vloer: Als je last hebt van opstijgend vocht dat door de keldervloer dringt en voor plassen zorgt, dan is de enige manier om dit op te lossen om voor vloerdrainage te kiezen.

Dus eenmaal je opstijgend grondvocht hebt vastgesteld als oorzaak van de natte vloer, gaan we over tot vloerdrainage. Door middel van de vloerdrainage zullen we maken dat er een nieuwe droge vloer wordt aangelegd en je van de vochtproblemen vanaf bent.

Hoe wordt vloerdrainage Antwerpen aangelegd?

Eerst wordt er een noppenfolie over de vloer aangelegd. Dit membraan zorgt ervoor dat het vocht er niet kan doordringen, er wordt ook door de kanaaltjes in het membraan een weg voor het water gevormd zodat het water kan afgevoerd worden naar een verzamelput. Daarin wordt een dompelpomp geïnstalleerd die door middel van een automatische sensor het water zal wegpompen als dit nodig is. De pomp zal het water naar een afvoerbuis pompen zodat dit de kelder kan verlaten. Je kan het water naar de riool of naar uw regenwaterput afvoeren zodat je het water kunt hergebruiken. Bovenop de noppenfolie wordt dan een nieuwe vloer aangelegd, meestal wordt hier opnieuw voor een gegoten beton vloer gekozen. Een betonvloer is het handigst in de kelder en gemakkelijk te onderhouden.

De pluspunten van vloerdrainage Antwerpen

Vloerdrainage Antwerpen of elke andere vorm van drainage in de kelder of woning, vormt een heel efficiënte barrière tegen het vocht. Bij deze methodes moet je de kelder of vloer niet meer laten drogen maar is het meteen opgelost. Doordat het water ook constant wordt weggepompt zal dit geen extra problemen met zich meebrengen. Vanaf de drainage er zit, is je kelder droog en kan je van een kelder zonder muffe geur of schimmel genieten.

Indien het nodig is kan vloerdrainage met wanddrainage worden gecombineerd om zo meteen de vloer en wanden tegelijk aan te pakken. Bij hevige regenval worden de keldermuren blootgesteld aan een hogere druk van het grondwater. Als deze al oud zijn, zal het niet zo lang meer duren voor je daar ook problemen met begint te hebben. Muren zijn niet voor eeuwig vochtwerend. Door de ouderdom wordt de muur poreuzer wat dan wilt zeggen dat het vocht door de muur kan dringen.

Wanddrainage komt op hetzelfde principe neer als vloerdrainage behalve dat de noppenfolie dan op de muur aangebracht wordt in plaats van op de vloer. Daarna wordt er een nieuwe muur tegen het membraan gemetst of door middel van gyproc aangebracht. Het water loopt dan via de kanaaltjes van de vloerdrainage naar dezelfde verzamelput. Hou er wel rekening mee dat de noppenfolie perfect op de vloerfolie moet aangesloten zijn om zo een gesloten circuit te krijgen.

Pak de juiste actie bij vochtproblemen.

Het is heel belangrijk dat er juist wordt opgetreden bij vochtproblemen. Het maakt niet uit waar de problemen zich bevinden, je moet altijd even snel reageren. Het best kan je een vochtexpert inschakelen die zal langskomen om de oorzaak van het vochtprobleem op te sporen door middel van metingen. Zo een onderzoek en offerte is altijd vrijblijvend en gratis, je verliest er dus niks mee om dit door een expert te laten doen. Daarna kan je met de tips van de expert beslissen wat de beste methode is om het probleem op te lossen. Hoe sneller je erbij bent, hoe kleiner en goedkoper de oplossing zal zijn. Als de ver gevorderde gevolgen van vochtschade er zijn en ook nog moeten behandeld worden, ga je verder van huis zijn. Ik denk daarbij aan schimmels, kapotte muren met scheuren, afbrokkelende stenen en muren die verzakken omdat de structuur van de woning aan getast is. Dan zal de oplossing veel groter zijn en veel meer tijd en geld kosten om te verhelpen.