Reuk opsporing Antwerpen

Hebt u ook last van een vieze geur die in huis hangt? Dit kan gaan van een muffe geur in een bepaalde kamer of een harde stinkende geur in het volledige huis. Ik zal u een korte samenvatting geven welke soorten problemen geurhinder kunnen geven en hoe deze kunnen opgespoord en oplost worden door vochtbestrijding.

Geur en oorzaken

Als je in bepaalde ruimtes een muffe geur hebt hangen dan zit je hoogstwaarschijnlijk met een vochtprobleem. Mits er vele soorten vochtproblemen zijn, moet je op onderzoek uitgaan. Deze problemen zullen buiten een ambetante geur te verspreiden, ook visuele kenmerken tonen. Zie je verkleuringen of loskomend pleister van onder op de muur? Dan zit je met opstijgend grondvocht. Zitten de verkleuringen eerder in het midden van de muur, dan kan het doorslaand vocht zijn. Zit de muffe geur in een vochtige ruimte van het huis zoals de badkamer of keuken en zie je ook druppels op de muur of het raam hangen, dan is het condensatie vocht. Voor al deze problemen is het aan te raden een vocht expert te consulteren zodat er een juiste diagnose en oplossing voor het probleem wordt gevonden. Mits dit artikel niet over vochtproblemen gaat, zal ik hier niet verder over uitweiden. Voor meer info over vochtproblemen, zie de artikels over dit onderwerp.

Merk je dat er een penetrante geur in je huis komt te hangen bij hevig regenweer? Dan situeert het probleem zich in de afvoerbuizen. Bij verstopping van deze buizen, zal de buis zich niet meer kunnen ontluchten. Daardoor wordt de vieze lucht richting het huis afgevoerd in plaats van richting het riool, dus komt de geur langs de afvoerputjes in huis binnen. Ook kan het zijn dat de afvoerbuis met een kleine lekkage zit. Door de extra druk van het regenwater bij regenweer zal er afvalwater uit de afvoerbuis lekken. Niet alleen het afvalwater maar ook de gassen; gevormd door het afval in het riool en de afvoerbuis, Kunnen op die manier naar buiten lekken.

Indien er geen sifon of een slecht geplaatste sifon aanwezig is in de afvoerleiding, zal er een ontluchtingsprobleem ontstaan. Een sifon werkt als een buffer tegen geur van buitenaf, door de overdruk die bij regenweer in de riolering optreedt tegen te gaan. Indien er geen sifon aanwezig is zal de overdruk ervoor zorgen dat de gassen uit het riool langs de afvoerleidingen terug in huis worden gestuwd. De sifon zorgt dus voor een goede verluchting van de buizen en is noodzakelijk als je vieze geuren uit je huis wilt houden. Ook kan je geurhinder krijgen als de sifons droogstaan. Bijv. na een vakantie en lang de afvoeren niet gebruikt te hebben, kan het zijn dat de sifons droogstaan. Gewoon de kranen laten lopen, zodat de sifons opvullen zal het probleem verhelpen.

Hebt je een septische put? Dan kan het zijn, dat de afwezigheid van een effectieve reuk barrière tussen de tank en het toilet ervoor zorgt dat de geur langs de buis terug in huis komt. Een reuk barrière wordt gecreëerd door de afvoerbuis volgens deze 2 voorwaarden te plaatsen:

  • De afvoerbuis moet in een bocht eindigen in de septische put.
  • Het einde van de buis moet onder het waterniveau van de septische put zitten.

Indien er aan deze voorwaarden voldaan is, dan kan je zeker zijn dat de reuk barrière niet de boosdoener zal zijn. Maar er is nog 1 oorzaak die bij de septische put kan liggen, elke put moet om de zoveel tijd geleegd worden. Een overvolle beerput zal problemen hebben bij het afvoeren van het excessief water door regen of door het doortrekken van het toilet. Wat dan op zijn beurt weer voor geur problemen zal zorgen.

Hou er wel rekening mee dat er nog veel meer oorzaken zijn voor geurhinder. Het beste is om een gespecialiseerde vakman in te schakelen om de oorzaak te achterhalen.

Hoe gaat de opsporing Antwerpen in zijn werk?

Stank is een zeer frustrerend iets. Mensen schamen zich ervoor als hun huis stinkt. Mensen die op bezoek komen zouden kunnen denken dat je niet proper bent. Maar zelf tref je geen schuld als het afkomstig is van een lek, verzakking of verstopping. Dus je moet uzelf niet verwijten en u ook niet schamen. Gelukkig is dit meestal gemakkelijk te verhelpen, eenmaal de oorzaak gevonden is. Gespecialiseerde firma’s maken van de nieuwste technologieën gebruik om deze problemen op te sporen.

Er zijn 3 veel gebruikte manieren om geurhinder op te sporen:

  • Sonar inspectie: Met behulp van geluidsgolven worden de buizen, leidingen en rioleringen perfect in kaart gebracht. Dit is niet alleen handig om breuken, lekken of verstoppingen op te sporen. Verborgen putten, obstakels, breuken en de looprichting en diepte van de leidingen worden ook getoond. Zo weet je waar je probleem zich exact bevindt en kan je dure werkzaamheden vermijden.
    Dit is vooral handig als je wilt verbouwen in een pas aangekocht huis en je geen idee hebt waar alle leidingen van de nutsvoorzieningen liggen.
  • Camera inspectie: Door behulp van een flexibele darm met een camera aan de voorkant gaan ze alle buizen langs binnen gaan bekijken. Het volledige buizen netwerk wordt eenvoudig in kaart gebracht zonder breekwerk en elke breuk of verzakking wordt direct gedetecteerd.
    Na deze inspectie zal je een analyse met een plan van aanpak, foto’s en/of dvd krijgen. Dit kan je ook toevoegen aan het verzekeringsdossier mits lekken en breuken in leidingen gedekt zijn door de brandverzekering.
  • Rookgenerator: Eerst zal de expert alle leidingen en afvoerbuizen afdichten zodat het een gesloten circuit wordt. Dan wordt er door middel van een rookgenerator rook in de leidingen gespoten. De rook zal zich door het hele buizen netwerk verspreiden, indien er rook in huis verschijnt, dan heb je uw reuk lek gevonden. Dit is de simpelste manier om een geur lek op te sporen, maar heel doeltreffend.

Het opsporen van geurhinder is echt specialisten werk. Niemand leeft graag in de stank dus contacteer een vakman en laat zo snel mogelijk uw probleem onderzoeken. Zodat je terug in een huis kunt leven dat lekker ruikt.