Vochtexpert Antwerpen

Vochtexpert Antwerpen

Een vochtexpert is een vakman die gespecialiseerd is in vochtbestrijding en vochtproblemen op te lossen zijn. Maar hoe weet je of de vochtexpert een echte expert is en geen bedrieger? Hoe weet je of uw probleem gaat verholpen worden? Op deze vragen zal ik u proberen een antwoord te geven.

Vochtproblemen u kent het waarschijnlijk wel. Je zou zot kunnen worden van schimmels, vochtplekken en een muffe geur die in je huis hangt. Het is niet alleen heel moeilijk te achterhalen vanwaar het vochtprobleem komt, ze zijn ook nog eens heel moeilijk te bestrijden. Om vochtproblemen op te lossen, heb je nood aan iemand die de juiste expertise heeft en heel gericht het probleem kan aanpakken. Spijtig genoeg zijn er veel vochtexperts antwerpen die de naam niet waardig zijn.

Hoe kan je zelf zien of je een echte vochtexpert Antwerpen hebt

In elk branche vind je mensen die zo snel mogelijk rijk willen worden en er niet met inzitten dat ze klanten oplichten. Die vakmannen vragen een stevige prijs maar het werk is maar half gedaan of het probleem keert binnen de kortste keren terug. Bij vochtproblemen is dit niet anders. Er zijn genoeg charlatans die gewoon geld willen verdienen op de kap van mensen met problemen. Hun offertes zien er normaal uit maar hun werkwijze is gehaast, ze willen zo snel en zo veel mogelijk klussen klaar hebben. Dit zal hun in het begin heel veel geld opleveren. Maar gelukkig zal hun goede naam als sneeuw voor de zon verdwijnen, door het aantal slechte klussen die ze hebben gedaan en klachten van hun slachtoffers. Hierbij kan je echt zeggen, boontje komt om zijn loontje.

Toch zijn er nog altijd van die charlatans actief in de vochtexpertise die proberen te profiteren van mensen die niet beter weten. Het lijkt of ze een goede diagnose hebben gesteld, want ze kwamen langs en deden testen, maar eigenlijk hebben ze maar iets uit hun duim gezogen en het probleem verborgen. Dit probleem zal sowieso terugkomen na verloop van tijd. Daarom zal ik jullie een aantal manieren tonen waar je een echte expert aan kunt herkennen.

  1. Een echte expert zal altijd langs komen om een diagnose te stellen. Als de expert langs de telefoon al een diagnose klaar heeft en direct een oplossing voorstelt, dan weet je dat er iets niet klopt. Dit is geen goede werkwijze.
  2. Een vochtprobleem behandelen kost veel tijd. Als eerste zal de vochtexpert moeten langs komen om het probleem te achterhalen. Mits er veel soorten vochtproblemen zijn, zal dit niet met 1 test gevonden worden. Daarna zal de expert een oplossing op maat zoeken. Elk vochtprobleem is uniek en elke oplossing dus ook. Je kan u dus wel voorstellen dat dit niet in twee dagen gebeurt en dat de expert er zijn tijd voor zal nemen.
  3. Het is niet omdat een vochtexpert een methode voorstelt, dat je die moet volgen. Als hij voorstelt om een nieuwbouwwoning te injecteren tegen het vocht, kan je al beginnen denken dat er iets niet klopt. Het injecteren van de muur gebeurt enkel bij opstijgend grondvocht en het is heel onwaarschijnlijk dat een nieuwbouwwoning hier last van heeft.
  4. Let heel goed op als de vochtexpert zijn metingen doet om zijn diagnose te stellen. Om vochtigheid in de muur te meten moet hij de calciumcarbidetest doen. Dit is de enige manier om vocht in de muur accuraat te detecteren. Met deze test zal hij met een boormachine gaten boren om stalen te nemen van de muur. Dan wordt het boorstaal in een speciale fles gedaan en wordt er calciumcarbide toegevoegd. Het water uit het boorstaal gaat reageren op het de calciumcarbide, waardoor je gasvorming krijgt die het exacte vocht gehalte op de meter zal aangeven. Als ze zo geen test doen kunnen ze niet zeggen of er echt vocht in de muur zit en heb je dus met een charlatan te maken.
  5. Als laatste moet een vocht expert ook altijd de zouten op de muur gaan meten. Het grondvocht zal altijd reageren met het kaliumcarbonaat dat in de muur aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat er een witte afzetting op de muur zichtbaar wordt. Dit wordt ook wel salpetervorming genoemd. Indien hij niet afweet van deze test of zegt dat dit niet nodig is, heb je opnieuw een reden om hem te wantrouwen en hem niet aan te nemen.

Voor je een beslissing pakt over wie je aanneemt als vochtexpert Antwerpen, laat je er best verschillende langs komen voor een diagnose en een offerte op te maken. Dit is altijd gratis en vrijblijvend, zo kan je zelf zien hoe de expert werkt en of deze te betrouwen is. Indien ze toch geld vragen voor de vochtdiagnose is het best van ze direct te weigeren. In dat geval heb je zeker te maken met iemand die geen echte expert is.

Ook handig om te weten is dat de brandverzekering heel veel soorten vocht problemen dekt. Dus geef het altijd aan en de verzekering zal dan ook ter plekke komen kijken of het onder de polis valt of niet. Als het gedekt is dan worden alle kosten grotendeels terugbetaald en zal je niet veel van de kosten zelf moeten dragen. Het is dan ook aan te raden om met de verzekeringsagent te babbelen over vochtexperten. De verzekering zal sowieso experten in de regio kennen waar ze al veel met hebben samengewerkt. Je kan er dus ook van uitgaan dat de verzekering hun goede naam niet aan prutsers zal associƫren en dat ze dus bekwame vakmannen zullen voorstellen.